O avtorju in slikah

Božidar A. Kolerič

Božidar A. KoleričBožidar A. Kolerič se je rodil v Slovenj Gradcu, v dolini med Uršljo goro in pohorskimi gozdovi. Nenavaden je bil že kot otrok; zelo zgodaj je shodil, začel govoriti, peti in se izražati z risanjem.
Svojo nadarjenost je med odraščanjem izražal čedalje močneje predvsem na področju glasbe. Življenje je tako posvetil glasbi, s katero se je ukvarjal dolga leta profesionalno, kot glasbeni urednik na radiu, avtor, producent, aranžer, pa tudi kot ustvarjalec za druge znane slovenske pevce in skupine. Glasbo je ustvarjal za domači in tuji trg, za različne projekte in gledališče, sodeloval je z mnogimi znanimi in priznanimi glasbeniki. Trobento, klavir in kitaro je igral v številnih glasbenih zasedbah, s katerimi je izdal lepo število glasbenih projektov, nekaj pa tudi povsem samostojnih.
V njem se je hkrati polagoma prebujala umetniška žilica za slikanje, vse do korenitega premika, ki je zaznamoval njegovo življenje in ga popeljal k temu, da je prepoznal svoje pravo poslanstvo. Tako se je posvetil ustvarjanju slik poimenovanih BeArtAngeli, ki s svojimi vibracijami pomagajo ljudem odkriti njihovo pravo naravo in smisel življenja. Služijo jim kot opora v iskanju notranjega miru.
O svojih slikah pravi takole: »Slike so bolj kot temu, da bi zadostile zahtevam strokovne kritike, namenjene ljudem, ki v njih začutijo pravo energijo zase. Narejene so s srcem in tako jih je vredno tudi gledati in občutiti. Niso zgolj estetski dodatek, ampak so žive, dejavne in koristne pomočnice.« O tem je prepričano tudi mnogo lastnikov teh slik v Sloveniji in po vsem svetu.

KAKO POMAGAJO?

Človek lahko zares napreduje samo iz tistega, kar v svojem pravem bistvu je in ne preko tistega, za kar se ima. Objektivna umetnost ga pri tem podpira. Te slike so uglašene na tisto osnovno, pravo in na nek način enako Bistvo v vseh nas.

UMETNOST

Slike nosijo spodbudo pri iskanju notranjih potencialov, ki so lastni vsakemu posamezniku, da bi udejanjil svoj namen bivanja in tako sam postal ustvarjalec, umetnik svojega življenja. Umetnost ni le v tem, da ustvarjaš neko materialno obliko, ampak da skupaj z njo soustvarjaš tudi višjo stopnjo v zavesti svojega bivanja.
Narejene so po naročilu – posebej za osebe, pare, otroke, družino, dom, poslovne prostore, welness centre, prostore za meditacijo, vadbo joge, centre osebne in duhovne rasti, zdravstvene ustanove, ... K vsaki sliki je priložen opis delovanja in njen namen. Posebno darilo pa je zgoščenka z zvočno - glasbeno podobo slike, ki še podpira namen in delovanje slike. Avtor in izvajalec glasbe je prav tako Božidar A. Kolerič. V tem smislu so te energijske slike še posebej unikatne. Slike so narejene v tehniki akril ali olje na platno različnih dimenzij, dodani so kristali ali poldragi in dragi kamni ter pozlata.

Avtor razstavlja v Sloveniji in tujini.